Afsluiten van een zakelijk krediet

De kredietcrisis heeft de banken schuw en voorzichtig gemaakt wanneer het gaat om het verstrekken van zakelijke kredieten. In 2008 werd er door de banken al 2.2 miljoen euro minder uitgegeven aan zakelijke leningen dan het jaar daarvoor. In totaal bedroeg het aantal uitstaande zakelijke leningen op dat moment 301 miljard euro. Zonder zakelijke lening zijn veel ondernemers niet meer in de positie het bedrijf voort te zetten. Hoe krijg je in deze moeilijke tijden een goede zakelijke lening te pakken?

  • Maak een afspraak met de financieel adviseur van de bank waar de onderneming een rekening heeft geopend. Bij deze bank maakt u de grootste kans op een zakelijk krediet.
  • Indien u voldoende heeft aan extra financiële ruimte tot 100.000 euro, kunt u een zakelijk krediet aanvragen bij een kredietverstrekker. In de meeste gevallen bent u als ondernemer wel verplicht de afgelopen twee volledige boekjaren te overleggen. Dit betekent ook dat hier weinig tot geen opties zijn voor startende ondernemers.
  • Heeft de onderneming voldoende aan een bedrag dat lager ligt dat 10.000 euro, is het aan te raden het bedrag persoonlijk te lenen of u kredietlimiet bij de bank te verhogen.
  • Tegenwoordig gaan veel ondernemers met minimale financiële moeilijkheden op zoek naar sponsors. Zeker voor startende ondernemers is dit aan te raden. Laat een krantje drukken met alle informatie over de onderneming en waar nog financiering voor nodig is. Als tegenprestatie kunt u de sponsors een gratis dienst verlenen, een jaar lang gratis producten toezeggen of een advertentie in uw volgende folder beloven. Voor veel starters is dit een win-win situatie gebleken.

Bedenk voor het aanvragen en afsluiten van een zakelijk krediet of het daadwerkelijk iets op zal leveren. Wanneer u niet zeker bent dat de onderneming zal groeien of zal verbeteren met behulp van een lening, is het aan te raden zo lang mogelijk te wachten met een lening en op andere manieren proberen uit de financiële problemen te komen of projecten te financieren. Geld lenen kost geld en dat geldt ook voor ondernemers. Wanneer de lening de ondernemer uiteindelijk niet geholpen heeft, wordt de situatie nog slechter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>