Beurs New York omhoog

Wallstreet herstelt na positief nieuws auto industrie De beurs op Wall Street begon slecht, maar in de loop van de dag volgde herstel. De positieve ommekeer werd veroorzaakt door de positieve verwachtingen van beleggers die hoopten dat de Amerikaanse overheid met een plan voor het helpen van de auto industrie zou komen.

De Dow-Jonesindex eindigde met 0,8 % in de plus, en de Nasdaq steeg met 2,2 % tot 1540,72 punten.

Aan het begin van de dag gingen de beurzen in eerste instantie naar beneden omdat de Senaat in Amerika een plan blokkeerde om veertien miljard dollar in de auto industrie te steken.

Fonds
Handelaren kregen nieuwe hoop omdat men denkt dat er geld zal worden vrijgemaakt uit het fonds dat eigenlijk bedoeld is voor de banken. In dit fonds zit 700 miljard dollar. De reden dat men vreest voor negatieve resultaten in de auto industrie, is dat men denkt dat als er een grote speler failliet gaat er massa-ontslagen bij andere autobedrijven zullen volgen. Een faillissement van een groot autobedrijf zou dus van grote invloed kunnen zijn op de gehele economie.

Het nieuws over de steun uit het fonds is nog niet zeker, en General Motors zakte met 4,4 %, en Ford steeg met 4,8 %. Dit lijkt een relatief positief resultaat aangezien de fondsen eerder op de dag nog flink lager stonden.

Tech fondsen
De vernieuwde hoop van de beurshandelaren bleek wel uit de resultaten in de technologiefondsen. Onder andere Intel en Apple stegen met enkele procenten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>