Geld lenen voor een verbouwing

Een verbouwing is natuurlijk een hele onderneming en brengt veel spanningen en zorgen met zich mee. De meeste mensen verbouwen niet alleen om de woning praktischer, mooier en beter te maken voor zichzelf, maar ook om de woning in waarde te doen stijgen. Of het nu gaat om een kleine aanpassing of een grote verbouwing aan of in het pand, het brengt in de meeste gevallen een flink kostenplaatje met zich mee. Om een verbouwing te financieren zijn er verschillende mogelijkheden.

Om een verbouwing te financieren kunt u aankloppen bij uw hypotheekverstrekker en informatie in te winnen over het verhogen van uw hypotheek. Deze optie is voor veel huiseigenaren erg aantrekkelijk. De aanbieder is bekend en vertrouwd en de rente kan de belasting worden afgetrokken. Het verkrijgen van een hogere hypotheek hoeft niet veel moeite te kosten. Wanneer u kunt aantonen dat uw huis inmiddels al overwaarde heeft of dat het een flinke overwaarde zal krijgen na de verbouwing, zal de realisering niet veel problemen opleveren. Uw persoonlijke hypotheekadviseur zal wel uw bruto inkomsten onder de loep nemen. Dit is mede om een maximale hypotheekaftrek te kunnen realiseren.

Wanneer u huiseigenaar een verbouwingsfinanciering wilt verkrijgen zonder taxatie- en notariskosten, kunt u kiezen voor een onafhankelijke aanbieder van financiƫle middelen. Hierbij valt te denken aan een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Bij deze leningsvormen wordt uitsluitend gecontroleerd of u de lening, inclusief de rente, kunt betalen en of u geregistreerd staat bij het BKR. Voor het lenen van grotere bedragen bij een aanbieder van persoonlijke leningen en doorlopende kredieten zijn huiseigenaren in het voordeel ten opzichte van mensen met een huurwoning.

Tot slot kunt u overwegen een verbouwingsfinanciering aan te vragen. Dit gebeurt eveneens bij een onafhankelijke organisatie of kredietverstrekker en bij de aanvraag van deze financiering is het tonen van een kopie van de WOZ-taxatie voldoende. Vooral voor financieringen lager dan 25.000 euro is deze financieringsvorm erg aantrekkelijk. U geniet van een lage rente en weet precies waar u aan toe bent als het gaat om de looptijd en het termijnbedrag van de financiering.

Wanneer u kiest voor een persoonlijke lening, een doorlopend krediet of een verbouwingsfinanciering is het aan te raden eerst vergelijkingssites te raadplegen die alle voor- en nadelen van de diverse aanbieders in kaart brengen. Vraag meerdere offertes aan alvorens u met een instantie in zee gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>