Let op hoe lang het rentepercentage op de lening geldt

Je staat op het punt om een lening af te gaan sluiten, zodat je geld over houdt voor andere leuke dingen in het leven. Veel bedrijven bieden je graag deze kans en gaan graag met je in zee, de één brengt het nog mooier dan de ander. Het is wel belangrijk om te weten hoeveel extra geld deze lening je gaat kosten.

Hiermee bedoelen we te zeggen: hoeveel rente ga je betalen over de af te sluiten lening? Is dit een vastgesteld bedrag voor de gehele looptijd van de lening, of kan dit tussentijds variëren en leiden tot een hoger rentepercentage en verrassingen? Op de dag dat jij je lening afsluit kan het percentage aantrekkelijk zijn, terwijl dit een aantal weken later zomaar anders kan zijn. Of ben jij het type dat gerust het risico duft te nemen om een lening af te sluiten met een variërend rentepercentage en laat je de rente de vrije loop, met alle gevolgen van dien?

Wanneer je bijvoorbeeld 15.000 euro leent, kan dit inclusief rente een terug te betalen bedrag worden van ruim 17.000 euro! Om teleurstelling te voorkomen, is het verstandig om rente afspraken goed door te spreken met je geldverstrekker. Laat dit ook opnemen in de overeenkomst die je tekent, zodat daar tussentijds nooit geen misverstanden over kunnen ontstaan. Een onafhankelijk adviseur kan heel gemakkelijk voor je kijken wat de rentepercentages zijn bij de diverse aanbieders. Maak hier gebruik van, het is uiteindelijk wel jouw portemonnee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>