Problemen door geld lenen

Geld lenen kost geld en deze verplichte slogan, die kredietverstrekkers moeten melden is niet voor niets in het leven geroepen. Er komen namelijk steeds meer mensen in de problemen door geld lenen en dat geldt zowel voor volwassenen als jongeren. Er zijn verschillende redenen die aan het ontstaan van de problemen ten grondslag liggen. In dit artikel zal er dan ook uitgebreid aandacht worden besteed aan de ontstaan en voorkomen van problemen door geld lenen.

Aflossing niet kunnen betalen
Een van de grootste problemen, die ontstaan door geld lenen is het niet kunnen betalen van de maandelijkse aflossing. Dat kan gebeuren omdat er zich onvoorziene omstandigheden hebben voorgedaan, zoals inkomensverlies door werkloosheid of andere onverwachte uitgaven aan bijvoorbeeld reparatiekosten van een auto. Problemen met het niet kunnen betalen van de aflossing moeten worden voorkomen. Dit kan door voor het aan gaan van een lening alle uitgaven en inkomsten op een rij te zetten. Hierdoor wordt duidelijk wat er maandelijks overblijft. Van dit bedrag moet nog een deel worden afgehaald en opzij gezet om onvoorziene situaties in de toekomst financieel het hoofd te kunnen bieden. Het resterende deel kan dan gezien worden als de aflossingscapaciteit. Zet alle zaken zelf persoonlijk op papier en maak alleen gebruik van rekenmodules op internet om een indicatie van de mogelijkheden te krijgen. De rekenmodule houdt namelijk geen rekening met onvoorziene omstandigheden in de toekomst.

Steeds meer lenen
Er zijn situaties, waarin men direct geld nodig kan hebben en als er al een lening loopt, is de verleiding soms groot om nog een lening af te sluiten. Het is immers simpel en snel geregeld om over extra geld te kunnen beschikken. Door steeds opnieuw te lenen, worden de problemen met het terug betalen steeds groter, want op een gegeven moment is de aflossingscapaciteit onvoldoende en wordt het ene gat met het andere gat gedicht.

Problemen door BKR registratie
Als het niet meer mogelijk is om de maandelijkse aflossingen te betalen, dan wordt dit geregistreerd bij het BKR. Deze registratie kan tot enkele jaren zelfs na het aflossen van de lening voor problemen zorgen, als er ergens weer een krediet wordt aangevraagd. Het is dan ook altijd beter om te voorkomen dat er problemen ontstaan. Leen daarom alleen in situaties, waarin er echt geen andere oplossing voorhanden is en koop geen producten, die niet daadwerkelijk nodig zijn.

Eerst sparen, dan lenen
Om voor u zelf te kunnen beoordelen of het lenen van geld tot problemen kan leiden, is er een hele simpele methode om daarachter te komen. Probeer eerst eens een aantal maanden geld te sparen. U kunt er van uitgaan dat als het u niet lukt om een bedrag per maand te sparen, dat het ook niet mogelijk is om aan uw aflossingsverplichting van een eventuele lening te voldoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>