Geld lenen als student

Studenten zijn niet de meest kapitaalkrachtige groep in de samenleving, dat weet iedereen. Mocht je als student extra geld nodig hebben en een bijbaantje levert niet genoeg op, dan kun je ervoor kiezen om geld te lenen. Wij geven je graag een overzicht van de bekendste mogelijkheden.

  • Lenen bij de IB-groep. Bij de IB-groep kun je als student tegen gunstige voorwaarden tijdens je studietijd geld lenen. Je kunt vanaf je eerste studiejaar je studiebeurs aanvullen, en als de tijd van studiefinanciering voorbij is kun je extra lenen. In 2008-2009 is het totaal dat je maandelijks van de IB-groep kan ontvangen ongeveer 800 euro.
  • Studentenkrediet aanvragen bij een bank. De grote banken in Nederland Postbank, ABN Amro, Rabobank, SNS en nu ook de DSB Bank verwelkomen je graag als klant, ook als student. Zeker als je al wat verder gevorderd bent in je studie doen ze graag zaken met je, omdat je het dan in de risico-analyse van de bank (om je lening terug te betalen) goed doet in verband met relatief goede vooruitzichten op de arbeidsmarkt die je als afgestudeerde student natuurlijk hebt. Je kunt in ieder geval kiezen uit een doorlopend krediet (het bekende rood staan) en een persoonlijke lening. Bij een persoonlijke lening spreek je vantevoren een bepaald leenbedrag, afbetaaldatum en rentepercentage af.
  • Kleine bedragen lenen via SMS. Sinds enkele jaren is het lenen via SMS in opkomst. Via zogenaamde minikredieten of flitsleningen kan binnen 10 minuten tot 750 euro worden geleend. Dit fenomeen is vooral populair onder mensen die een negatieve BKR-notering hebben, waarmee erg lastig een reguliere lening kan worden afgesloten. Voor een minilening is geen BKR-check nodig omdat het om een gering bedrag gaat. De rentes bij dergelijke kredieten liggen vaak erg hoog.

Lenen bij de IB-groep is de meest voordelige manier van lenen. Lenen bij een bank is meestal verstandiger om alleen te doen als je bij de IB-groep niet langer kunt lenen. Alleen in geval van nood adviseren we je om een minilening af te sluiten, omdat de rentes hier een stuk hoger liggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>