Vakantiekrediet

Een vakantiekrediet is een vorm van geld lenen voor een vakantie. Dit kan redelijk voordelig zijn, maar zelfs aanbieders van vakantiekredieten waarschuwen ervoor dat het vaak niet verstandig is dit te doen. Het vakantiekrediet was enige jaren geleden heel populair. Vakanties werden verkocht op afbetaling of er werd een speciale lening aangeboden om de vakantie te financieren. Ook nu nog worden vakantiekredieten aangeboden, maar vaak is dit gewoon een doorlopend krediet onder een nieuwe naam. Het is dus vergelijkbaar met een autokrediet of keukenkrediet.
Een andere vorm om een vakantiekrediet te gebruiken is een creditcard, bijvoorbeeld de Rivièra creditcard. Deze creditcard wordt uitgegeven door Krediet Groep Nederland in samenwerking met de gerenommeerde bank Royal Bank of Scotland.

Hoe werkt het vakantiekrediet?

Van tevoren spreekt u met de kredietverstrekker een kredietlimiet af, het bedrag dat u maximaal kunt lenen. U bepaalt zelf de looptijd van het krediet. Als u extra wilt aflossen is dat onbeperkt mogelijk en zijn daar geen kosten aan verbonden. Ook kunt u het afgeloste deel opnieuw opnemen, als daar aanleiding toe is. Dit kan uiteraard tot de kredietlimiet, het maximum afgesproken bedrag dat geleend wordt.

Voordeel vakantiekrediet

Voordeel van het vakantiekrediet is dat het een gemakkelijke manier is om aan geld te komen. Qua voorwaarden en rentepercentages is het ook aantrekkelijk. Deze zijn vaak vergelijkbaar met de voorwaarden en percentages van een doorlopend krediet. In dat geval betaalt u alleen rente over het opgenomen bedrag.

Nadeel vakantiekrediet

Nadeel is dat het onverstandig kan zijn om geld te lenen voor iets dat zo snel ‘op’ is als een vakantie. Bij een auto is er nog een product dat geconsumeerd wordt over langere termijn, maar bij een vakantie is de ‘gebruiksduur’ van het product zeer kort en van relatief weinig nut. Daarnaast is het een nadeel dat er relatief weinig aanbieders van een vakantiekrediet zijn. Dit komt doordat geldverstrekkers weinig vertrouwen hebben in de consument die geld leent voor een luxegoed als een vakantie. Vaak is het dus aantrekkelijker om een doorlopend krediet af te sluiten.

Tegenwoordig is het ook steeds vaker mogelijk om een vakantie op afbetaling te kopen. In dat geval is het niet nodig een vakantiekrediet af te sluiten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>