Voor goedkoop doorlopend krediet let op de rente

Een goedkoop doorlopend krediet afsluiten betekent letten op de renteEen bekende vorm van een geldlening is het zogenaamde doorlopend krediet.

We zullen uitleggen wat dit type lening precies inhoudt, en waar je op moet letten als je een goedkoop doorlopend krediet wilt afsluiten.

Wat een doorlopend krediet precies inhoudt

Allereerst is het belangrijk om op te merken dat een doorlopend krediet niet het meest goedkoop van alle geldleningen is. Dus als we zeggen goedkoop doorlopend krediet dan bedoelen we een zo goedkoop mogelijk doorlopend krediet. Het is echter ook zeker niet het duurste soort van leningen, en een goede optie om een klein bedrag te lenen.

De naam doorlopend krediet komt van het feit dat je doorlopend geld kan opnemen tot een bepaald maximum. Vaak kun je ook naast verplichte aflossingen ook zelf doorlopend extra aflossingen doen. Deze kredietvorm lijkt erg op wat de meeste mensen rood staan noemen.

Een doorlopend krediet sluit je dan ook meestal af bij je eigen bank. De rente ligt meestal zo rond de 5% en de hoogte van het doorlopende krediet kan uiteenlopen van ongeveer 1000 euro tot enkele tienduizenden euro’s.

Voordelen doorlopend krediet:

  • Je kan dit krediet vaak bij je eigen bank afsluiten. Je hebt dan dus meestal met grote en betrouwbare partijen te maken zoals bijvoorbeeld de ING, de Rabobank of de ABN AMRO.
  • Je kan tussentijds aflossen, je betaalt dus niet onnodig lang rente.
  • Je kan bij een doorlopend krediet meestal zelf bepalen hoeveel je van het krediet opneemt. Je hoeft dus niet onnodig grote bedragen te lenen en bespaart zo op de kosten van het krediet. Dit is ook fijn als je minder gangbare bedragen zoals bijvoorbeeld 750 euro of 1500 euro wilt lenen.

Nadelen doorlopend krediet:

  • De rente van een doorlopend krediet is niet erg hoog maar het doorlopend krediet is ook niet de goedkoopste vorm van lenen die er is

Voor een goedkoop doorlopend krediet is het dus zaak om een zo laag mogelijke rente te krijgen. Let er daarbij natuurlijk wel op dat je het krediet alleen bij betrouwbare kredietverstrekkers afsluit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>