Wanneer lening oversluiten een goed idee is

U kent ze wel, reclames over lening oversluiten. Maar wat is nu eigenlijk het voordeel van het oversluiten van je lening? Het antwoord is vrij eenvoudig: Je betaalt minder rente.

Betaal je altijd minder rente bij het oversluiten van je lening? Nee niet altijd. Het hangt er vanaf wat voor leningen je op het moment hebt.

Als je huidige lening of leningen een lage rente hebben dan is je lening oversluiten waarschijnlijk niet of nauwelijks voordeliger. Heb je echter veel leningen bijh verschillende instellingen dan heb je vaak niet de optimale rente en kan het veel voordeel opleveren om je leningen over te sluiten en er een enkele lening van te maken.

Dus wanneer kun je je lening het beste oversluiten?

  • Je hebt meerdere lopende leningen met een relatief hoge rente. Bijvoorbeeld een lening bij ene bank, een creditcard lening en een lening bij een postorder bedrijf.
  • Als je de lening oversluit zal je in totaal minder rente betalen dan je nu over de leningen betaalt. Anders heeft het natuurlijk geen zin je leningen over te sluiten.

    Reken je totale rente uit die je nog moet betalen over je huidige leningen en vergelijk dit met de rente van de leningverstrekker die jou aanbiedt om je leningen over te sluiten.

Denk aan bovenstaande punten, en bedenk dus vooral of het wel goedkoper is om je huidige leningen over te sluiten. Aanbieders zijn vaak bereid een gratis en vrijblijvende offerte voor je op te stellen waarin alles voor je staat uitgerekend. Maak hier dus ook gebruik van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>