Blijf uit de handen van incassobedrijven

De titel zegt het al, zorg niet dat je in de handen komt van incassobedrijven! Zorg er altijd voor dat je je financiële verplichtingen kunt nakomen en je rekeningen op tijd kunt betalen. Want zodra het incassobedrijf is ingeschakeld lopen de kosten alleen maar op!

Denk bijvoorbeeld bij het afsluiten van een hypotheek niet alleen aan de maandlasten die erbij komen kijken, maar ook aan andere zaken als gas/water/licht en boodschappen die betaald moeten worden. Sluit je een persoonlijke lening af, denk er dan aan dat het bedrag uiteindelijk ook moet worden terug betaald. Kijk dus altijd eerst naar het bedrag dat per maand op je rekening binnen komt aan inkomsten en maak daarbij een kolom van de geschatte uitgaven per maand, dit dient in verhouding te zijn en boven “0” te blijven. Neem niet het onderste uit de kan, je kan altijd een financiële tegenvaller hebben, wanneer je koelkast het ineens begeeft of je auto een defect krijgt, zorg dus voor een buffer.

Hoe bouw je een buffer of spaarpotje op?

Je kunt hiervoor gebruik maken van regelingen die je werkgever je biedt, o.a. de spaarloonregeling. Je spaart hier automatisch een bedrag vanuit je brutosalaris, waar je nauwelijks iets van merkt in je nettosalaris. Dit wordt door je werkgever apart op een rekening gezet, na vijf jaar sparen keert de bank dit bedrag automatisch aan je uit. Dit is heel eenvoudig sparen, zonder dat je er al te veel van merkt. Rijd je auto? Ga dan na of je deze echt nodig hebt, het is een vrij dure post met wegenbelasting, verzekering, onderhoud etc. Misschien is reizen met openbaar vervoer wel aantrekkelijk voor je en geeft je baas je hiervoor een goede reisvergoeding. Bekijk deze mogelijkheden goed en grijp ze, zodat de incassobedrijven niet de kans krijgen om jouw te grijpen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>