Help het milieu een handje met de groene lening

Voel jij je betrokken bij het milieu en wil je hier je steentje aan bijdragen? De overheid wil je daarvoor belonen en heeft besloten burgers en bedrijven de mogelijkheid te bieden om een groene lening af te sluiten. Zij geven subsidie voor o.a. milieuvriendelijk, energiebesparend bouwen of verbouwen van je huis of bedrijven die milieuvriendelijke projecten (natuur, bos, landschap of biologische landbouw) in gang zetten of duurzaam ondernemen.

Het interessante aan een groene lening is dat je financieel voordeel krijgt omdat jij energiebesparende investeringen hebt gedaan in je huis. Dit voordeel bestaat uit belastingvermindering en een renteverlaging. De rente van een groene lening ligt een stuk lager, soms scheelt het wel tot één procent minder op een gewone lening. Denk er wel om dat de geldverstrekker bewijzen wil zien van gedane investeringen (facturen etc.) en het alleen geldt voor de door de overheid vastgestelde energiebesparende investeringen! O.a. goede isolatie van dak, muren en vloeren van je huis, dubbel glas, je oude CV-ketel vervangen door een milieuvriendelijke, plaatsen van zonnepanelen komen in aanmerking. Neem deze lijst eerst goed door, zodat je weet wat wel/niet voor een groene lening in aanmerking komt.

Naast een aangename rente en belastingvermindering levert het nog meer op, het plaatsen van zonnepanelen bijvoorbeeld bespaart energie en je elektriciteitsrekening zal dalen. Een beter milieu begint echt bij jezelf moet de overheid gedacht hebben en wij kunnen daar nu de vruchten van plukken. Sta je op het punt om te starten met verbouwen, informeer dan nu bij je bank naar de mogelijkheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>