Leen alleen geld van bedrijven die geregistreerd staan bij het AFM

Veel mensen sluiten een lening af voor aanschaf van een auto, caravan of boot of voor een grotere verbouwing aan het huis. Ga je binnenkort een lening afsluiten? Dan zijn er aantal zaken waar je goed op moet letten voordat je daadwerkelijk een lening sluit.

  • Denk bijvoorbeeld eerst goed na bij welk bedrijf je de lening afsluit, er zijn veel aanbieders van leningen, er wordt onderling geconcurreerd met lage rentepercentages en andere voordelen. Maar dit zijn ook vaak kleine bedrijfjes die onder hetzelfde moederbedrijf vallen, in de voorwaarden staat dan te lezen “onderdeel van”, dit geldt bijvoorbeeld voor Frisia Financieringen welke onderdeel is van DSB Bank.
  • Het rentepercentage is ook een belangrijke zaak. Blijft dit gedurende de looptijd van je lening gelijk, of kan dit schommelen? Wat bedragen je maandlasten, hoe hoog is het bedrag dat je aan het einde van de lening in totaal aan de geldverstrekker moet terug betalen inclusief rente? Want, vaak staat er in de kleine lettertjes dat er een hogere rente wordt gerekend over het geleende bedrag wat aardig kan oplopen, soms tot enkele duizenden euro’s.
  • Trap niet in de verleidelijke reclamespotjes op televisie, want deze spotjes brengen het heel rooskleurig, terwijl het dit niet is.

Oftewel, een lening sluiten verdient de juiste aandacht. Neem daarom contact op met AFM, dit is de Autoriteit Financiële Markten, zij kunnen je informeren over betrouwbare instellingen voor het sluiten van een lening. Eén telefoontje kan je in dit geval heel veel kopzorgen schelen. Eerst denken, dan doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>