Nullening voor studenten

Een nullening is voor studenten verkrijgbaar bij de Informatie Beheer Groep, afgekort als IB groep. Je leent hierbij nul euro, zoals de naam al zegt, maar door deze nullening heb je volgens de voorwaarden van de IB groep recht op een Openbaarvervoerkaart, afgekort als OV kaart.

Met deze OV kaart kun je gratis reizen met het openbaar vervoer in Nederland. Hierbij kan gekozen worden voor een weekkaart, dan kun je doordeweeks reizen of je kunt kiezen voor een weekendkaart, dan reis je alleen in het weekend gratis. Er zijn veel studenten die een nullening afsluiten, omdat ze door middel van deze regeling veel geld besparen op de vervoerskosten die ze bijvoorbeeld maken om naar school te reizen. Voor studenten die op kamers zitten wordt vaak de keuze gemaakt voor een weekendkaart omdat ze dan in het weekend gratis naar huis kunnen reizen. Ze zitten vaak op kamers en hebben daar een fiets om mee naar school te gaan.

Een nullening wordt alleen aangeboden aan studenten. Want de klanten van de IB groep zijn individuele onderwijsvolgers, dus studenten, en onderwijsorganisaties.

Als je meer informatie wilt over de mogelijkheden van een nullening bij de IB groep kun je op de website van hen kijken. Deze lening kun je ook via de website aanvragen. Hiervoor heb je een Digi D code nodig. Digi D is een code waarmee Nederlandse overheden op internet iemands identiteit kunnen verifiƫren, dit is een soort digitaal paspoort voor overheidsinstanties. Deze code kun je via hen ook opvragen en wordt per post thuisgestuurd. Als je in moet vullen hoeveel je wilt lenen, vul je gewoon nul euro in. Want het gaat om een nullening, hierdoor kun je toch gebruik maken van de IB groep en dus ook van de gratis OV kaart.

De nullening is voor studenten een prima uitgangspunt, ze kunnen hierdoor en gratis reizen en reizen op andere momenten als hun OV niet geldig is met veertig procent korting. Bij een nullening betaal je dus geen rente!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>