Postorderkrediet is een dure kredietvorm

Een postorderkrediet is de mogelijkheid die veel postorderbedrijven bieden om uw aankopen in termijnen terug te betalen. Eigenlijk is het koop op afbetaling. Vaak kunt u na uw aankoop zelf bepalen binnen welke termijn u uw aankoop terugbetaalt. Voorbeelden van bekende postorderbedrijven die deze kredietvorm verstrekken, zijn Wehkamp, Neckermann en Otto.

Hoe werkt het postorderkrediet

Bij het afsluiten van een postorderkrediet gaat u doorgaans een doorlopend krediet aan. Dit betekent dat u tot een overeengekomen limiet aankopen kunt doen. Als u na verloop van tijd enige termijnen afbetaald hebt, hebt u weer extra kredietruimte opgebouwd. Deze extra financiële ruimte kunt u weer gebruiken voor nieuwe aankopen.
U ontvangt iedere maand een saldo-overzicht met daarop vermeld uw openstaande saldo, uw bestedingsruimte en het minimale bedrag dat u maandelijks dient af te lossen. Bij vervroegd aflossen wordt in de regel geen boeterente in rekening gebracht. Voor het verhogen of verlagen van uw kredietlimiet kunt u contact opnemen met de klantenservice. Een postorderkrediet is een kredietvorm die vaak erg flexibel en gemakkelijke afsluitbaar is. Wel zal er een toetsing plaatsvinden bij het Bureau Krediet Registratie (BKR) te Tiel door het postorderbedrijf, om in te schatten welk risico het bedrijft loopt wanneer het een krediet verschaft aan u. Als u bij de BKR een negatieve aantekening hebt, zult in sommige gevallen geen postorderkrediet kunnen afsluiten.

Voor- en nadelen van deze kredietvorm

Een voordeel van het postorderkrediet is dat ook kleine bedragen geleend kunnen worden. Dit houdt soms wel een risico in voor u als lener: bij het postorderbedrijf van uw keuze kunt u continu aankopen blijven doen tot de overeengekomen kredietlimiet. In sommige gevallen kunt u zelfs geld laten overboeken naar uw privébankrekening.

Conclusie

Het postorderkrediet is uiterst bruikbaar als u iets wil bestellen zonder het huis te verlaten. Ook kunnen bestelde goederen vaak relatief gemakkelijk worden geretourneerd aan het postorderbedrijf.
Het nadeel van een postorderkrediet is dat het erg duur is.
U betaalt soms wel twintig procent rente per jaar, dus bijna de wettelijke maximumrente op leningen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>